Nu-i putin lucru sa traversezi patru judete si sa treci aproape “razant” pe langa niste masive muntoase pe o sosea pe care simti ca te poarta spre cer. Dar asta-i soseaua Transalpina, veche de mii de ani si totusi foarte noua, pentru multi dintre turistii romani care abia acum o descopera. I se mai spune si Drumul Regelui – pentru ca a fost reconstruit si inaugurat in 1938 de Regele Carol al II-lea.

Toata familia regala l-a parcurs atunci, in ziua inaugurarii. Astazi, soseaua Transalpina este cea mai inalta sosea din tara. Punctul cel mai inalt este in Pasul Urdele, la 2145 m altitudine. Soseaua traverseaza Muntii Parang de la sud la nord si parcurge patru judete: Valcea (unde este si portiunea cu cea mai mare altitudine), Gorj, Sibiu si Alba.

Obiective turistice circuit Transalpina

Odata ajuns pe Transalpina, probabil ca vei vrea sa faci si altceva decat sa te plimbi pe sosea, oricat de spectaculoasa ar fi. Poti sa vizitezi cateva obiective turistice in zona, cum ar fi Pestera Polovragi, Cheile Oltetului sau una din manastirile Icoana sau Polovragi.

Cheile Oltetului nu sunt foarte lungi, au doar 1,5km, insa nu exista turist care sa fi trecut prin zona si sa nu stie de ele. Sunt spectaculoase si au niste pereti verticali care te fascineaza. O plimbare prin Cheile Oltetului te va face sa te simti atat de mic si de neinsemnat in fata naturii! (Este indicat ca aceasta plimbare sa o faceti intr-o zi insorita sau cel putin nu intr-una ploioasa, din cauza caderilor de pietre). De asemenea, este si unul din locurile frecventate des de amatorii de escalada, dar si de fotografii pasionati, deopotriva. Tot aici se afla si renumita Pestera Polovragi, ale carei galerii subterane ating 9000 de metri lungime.

Manastirea Polovragi se afla in imediata vecinatate a pesterii cu acelasi nume. Lacasul de cult are o vechime ce depaseste 500 de ani. Se obisnuieste ca in fiecare an, de Sfantul Ilie (20 iulie), la manastire sa se organizeze o “nedeie”, la care participa, deopotriva, gorjeni, valceni si transilvaneni.

Circuite turistice la cele mai bune preturi!

Circuite cu Mercedes E Class – 1-4 persoane

Circuite cu Mercedes Vito – pana la 8 persoane

Circuite cu Mercedes Sprinter – pana la 20 persoane

Circuit turistic prin Rentcarwithdriver.ro

Companiile dar si operatorii turistici pot conta pe serviciile noastre pentru asigurarea transportului necesar transferurilor in circuite turistice complete.

Asiguram transport pentru circuit turistic Transalpina indiferent de numarul persoanelor. Autoturismele noastre sunt de clasa Business, asigurand confortul dvs. pe toata perioada circuitului.

Transportul este asigurat cu masini Mercedes Benz, adaptate numarului de participanti din grupul confirmat, conduse de soferi vorbitori de limba engleza, germana.

Pentru detalii suplimentare si oferte de pret Circuit Turistic Transalpina, va rugam sa ne contactati la:

Mobil: 0762888884
Email: contact@rentcarwithdriver.ro
WhatsApp: +40762888884

Galerie foto Transalpina